Erzurum Spor Etkinlikleri İşletmeciliği Anonim Şirketi
0 (442) 237 97 97

2015 Yılı Faaliyetlerimiz

EMİTT FUARI ERZURUM

(22-25 OCAK 2015)

Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Doğu Akdeniz UluslararasıTurizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Erzurum ili, kentin ulusal veuluslararası boyutta tanıtımı için stant kurdu. TÜYAP Fuar ve KongreMerkezi’nde gerçekleştirilen fuarda yörenin meşhur Oltu taşı, kadayıf dolmasıgibi yöresel ürünleri tanıtıldı.
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, fuarda ziyaretçilere Erzurum’u tanıttıklarınıbelirterek, “Buradaki fuar uluslararası bir fuar olduğu için biz de Erzurum’ungüzel değerlerini, tarihini ve turistik değerlerini tanıtmak istiyoruz.Erzurum’a ait güzel değerlerimiz var. Ayrıca doğa güzelliklerimiz devar. Palandöken ve Konaklı kış turizminin gözde mekanları” şeklindekonuştu.
TÜYAP Fuarında gerçekleştirilen etkinlik 25 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek

 

ULUSLARARASI BUZ TIRMANIŞ FESTİVALİ (21-25 OCAK 2015)

Erzurum Valiliğive Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Buz TırmanışFestivali" sona erdi. 26’sı yabancı 172 dağcı buz tutan şelaleleretırmanış gerçekleştirdi.
Bu sene birincisi düzenlenen "Uluslararası Buz Tırmanış Festivali"21- 25 Ocak 2015 tarihleri arasında Erzurum’un Uzundere ilçesinde gerçekleşti.Uzundere ilçesinde konaklayan 172 dağcı buz tutan Serafin, Cehennem Deresi,Lucifer ve Sarı Gelin şelalelerine tırmanış yaptı.
Uluslararası Buz Tırmanış Festivali’ne 26’sı yabancı toplam 172 sporcukatıldı.

 

ÇOCUKLAR KAYAK ÖĞRENİYOR (26.OCAK.2015)

Spor A.Ş.Tarafından organize edilen kayak kursu, okulların tatilegirmesiyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokullardanseçilen 7 ile 12 yaş arasında 300 çocuk, kayakla tanıştı.

İlk günheyecanı yaşayan çocuklar belediye binası önündenaraçlarla Palandöken  Dağı'ndabulunan Kayak Kulübü çadırına götürüldü.

Burada kıyafetlerigiyen ve ayaklarına ilk defa kayak takan 300 çocuk, öğreticileri eşliğindeilk eğitimlerini aldı.

 

TÜRKİYE KIZAK ŞAMPİYONASI (18.ŞUBAT.2015)

Türkiye’de ilk kez, Erzurum Büyükşehir Belediyesive Türkiye Kızak Federasyonu tarafından Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen,2014-2015 Kulüpler Türkiye Kızak Şampiyonası’nın madalya töreni yapıldı.Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde düzenlenen yarışmalaraErzurum, Trabzon Kastamonu, Muş ve Çankırı’dan toplam 53 sporcukatıldı.

 

1. ÜNILİG (ÜNİVERSİTELERARASI) KIŞ OYUNLARI

(12-15 MART 2015)

Türkiye ÜniversiteSporları Federasyonu’nun önderliğinde bu sene ilk kez yapılacak olan,Üniversiteler Spor Ligi (Ünilig) Kış Oyunları, Erzurum’daki çeşitli tesislerdeyarın start alıyor Organizasyon takvimine göre 12-13 Mart tarihlerinde AlpDisiplini, 14-15 Mart tarihlerinde ise Kayaklı Koşu, Snowboard ve Buz Hokeyimücadeleleri gerçekleşecek. Üç gün boyunca oynanacak olan Curling maçları ise13-14 ve 15 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

 

TMOK SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİK EĞİTİM SEMİNERİ

(2-13 MART)

Erzurum GHSİM’ninev sahipliğinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, ‘’spor Kültürü veOlimpik eğitim” projesi Mart’ta start alıyor. TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Kültürve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, tarafından İlköğretim 4ve 5. Sınıf öğrencilerine eğitim semineri verilecek.

 

REDBULL SOKAK FUTBOLU

 (18 NİSAN 2015)

Mahalleyi ayağakaldır!

Red Bull Winning5geri dönüyor. Sokak futbolu heyecanını en saf haliyle yaşamak istiyorsan, doğruyerdesin! Kaydını hemen yaptır, Türkiye'nin altı farklı şehrindeki elemelerekatıl ve büyük finalde takım arkadaşlarınla birlikte şampiyonluk için mücadeleet!

 

1. ULUSLARARASI ERZURUM YARI MARATONU

(24MAYIS2015)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenenve bugün koşulan 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yarışlarında21 kilometrede erkeklerde Etiyopyalı atlet Yohanis Bekek Jida, kadınlarda iseEtiyopyalı Denbeli Chefo Shuke kazandı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Anadolu’nun Zirvesinde Koş”sloganıyla düzenlenen 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu bugün koşuldu.Heyecanın dorukta olduğu maraton yarışlarında 10 ve 21 kilometrelik parkurlarda14 ülkeden bin 58 sporcu yarıştı.

 

YAZ SPOR OKULLARI

29 HAZİRAN - 04 EYLÜL2015

Erzurum Gençlik veSpor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz spor okullarının açılışı yapıldı.Okullarda 28 branşta kurs verilecek. Geleneksel olarak düzenlenen yaz sporokullarının açılışı bu yıl Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü\'nün kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran\'a denk getirildi. Erzurum\'da güreş, basketbol,badminton, boks, zihinsel engelliler, tenis, halter, satranç, yüzme, tekerleklikayak, okçuluk, eskrim, voleybol, izcilik, karate, masa tenisi, judo, kickboks, jimnastik, golf, tekvando, hentbol, halk oyunları, atletizm, buz hokeyi,buz pateni, short track ve bedensel engelliler gibi 28 branşta kursunverileceği yaz spor okullarında 75 antrenör görev yapacak.

 

1. 12 YAŞ TENİSTURNUVASI

11-14 HAZİRAN 2015

11-14 Hazirantarihlerinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonu'nun(TTF) ortaklaşa düzenlediği Türkiye 12 Yaş Hafta Sonu Tenis TurnuvasıErzurum'da başladı. Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı Tenis Kortlarındadüzenlenen Tenis Turnuvası'nın açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel SekreteriAli Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ile TTF İl TemsilcisiAlpaslan Bozoğlu da katıldı. 

 

YÜKSEK İRTİFA SEZON AÇLILIŞ PROGRAMI

(06.AĞUSTOS.2015)

Erzurum BüyükşehirBelediyesi tarafından Palandöken Dağı’nın eteklerine yaptırılan ‘Yüksekİrtifa Kamp Merkezi’nin sezon açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı MehmetSekmen ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yaptırılan Yüksek İrtifa KampMerkezi’nin sezon açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TürkiyeFutbol Direktörü Fatih Terim, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve siviltoplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda futbol sever katıldı.

 

BASKETBOL HER YERDE ORGANİZASYONU

(11HAZİRAN2015)

Türkiye BasketbolFederasyonu tarafından basketbolu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyladüzenlenen "Basketbol Her Yerde" organizasyonu Erzurum'dabaşladı. Pilot şehir uygulaması kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nindesteğiyle düzenlenen organizasyon kapsamında, Havuzbaşı Meydanı'nda çeşitlibasketbol parkurları oluşturuldu. Profesyonel antrenörlerin yardımıylabasketbolla tanışan vatandaşlar, parkurlarda en yüksek puanı toplayabilmek içinyarıştı. Her parkur için ayrı düzenlenen yarışmalarda başarılı olanlara çeşitlihediyeler verildi. 

 

12. ULUSLARARASI ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PALANDÖKEN KARATE TURNUVASI

(06-09 EYLÜL 2015)

Türkiye KarateFederasyonu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Sporİl Müdürlüğü ile Erzurum Çelebi Spor Kulübü’nün desteğiyle 6-9Ağustos tarihleri arasında yapılacak 12. Uluslararası PalandökenKarate Turnuvası’nda sporcular minik, yıldız, ümit, genç,büyük ve veteran kategorilerde mücadele verecek. 

 

1. ULUSLARARASI KARDELEN CUP TENİS TURNUVASI

(27 TEMMUZ 2015)

Erzurum BüyükşehirBelediyesi ile Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenenKardelen Cup Uluslararası Tenis Turnuvası, nefes kesen bir finalle sonaerdi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı’nda gerçekleşen 10bin dolar ödüllü Kardelen Cup Uluslararası Erkekler TenisTurnuvası’nda teklerde mutlu sona ulaşan isim, 23 yaşındaki Rus raket AlexanderIgoshin oldu.

 

14 YAŞ TÜRKİYE TENİS ŞAMPİYONASI

(11-14HAZİRAN2015)

Erzurum’da 52ülkeden 232 sporcunun katılımıyla Uluslararası Tenis TurnuvasıVali Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’inaçılış vuruşunu yapmalarıyla başladı.
10 bin dolar ödüllü Uluslararası Tenis Turnuvası Erzurum’dastart aldı. Turnuva öncesi açılış töreni düzenlendi. Törene Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye TenisFederasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Spor Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil vesporcular katıldı.
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, zengin sporu olarak bilinen tenisinartık bu algıdan kurtulduğunu belirtti.

 

2. ULUSLARARASI ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALTIN KEMER KARAKUCAK GÜREŞ TURNUVASI (07 EYLÜL 2015)

Erzurum BüyükşehirBelediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Altın Kemer KarakucakGüreşleri'nde Başpehlivanlığı Ferhat Binici kazandı. Olimpiyat Park’ta kurulanEr Meydanı’nda gerçekleştirilen güreşlere Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan,Gürcistan, Dağıstan ve Acara Cumhuriyeti’nden toplam 500 sporcu katıldı.Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı MehmetSEKMEN, Başkan Vekili Eyüp TAVLAŞOĞLU, Büyükşehir Belediye Meclisi AK PartiGrup Başkan Vekili Hüseyin KOÇAN, Genel Sekreter Ali Rıza KiREMİTÇİ, GenelSekreter Yardımcıları Ünsal KIRAÇ, Selami K ve Zafer Aynalı, Gençlik Hizmetlerive Spor İl Müdürü Fuat Taşkeseligil, Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk ilediğer yetkililerin iştirak ettiği karakucak güreşleri, kıyasıya mücadeleleresahne oldu.

 

13 YAŞ TÜRKİYE TENİS ŞAMPİYONASI

(16EYLÜL2015)

Erzurum BüyükşehirBelediyesi, yine önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kültür Sanat A.Ş., Türkiye TenisFederasyonu ve Tozoğlu Tenis Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “+13 Yaş TenisTurnuvası” sona erdi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Olimpiyat Park SporKompleksi içerisindeki tenis kortlarında gerçekleştirilen turnuvada sporcuLarbirbirleriyle kıyasıya mücadele etti. İstanbuL, Kocaeli, Hakkari,Erzincan, Trabzon ve Ordu illerinden toplam 40 sporcunun katıldığı“+13 Yaş Tenis Turnuvasında kadınlarda Çağla Teoman birinci, Zeynep Uslu ikincioldu. Erkeklerde Ömer Berk Gözgün birinciliği, Onur Odabaşı ikinciliği eldeetti. 2. grupta Kayra Burhan Koç ve Recep Aydemir, 3. grupta da Çağrı Küçük ileŞükrü Nişancı birinci ve ikinci olarak derece elde etti.