Erzurum Spor Etkinlikleri İşletmeciliği Anonim Şirketi
0 (442) 237 97 97

2018 Yılı Faaliyetlerimiz

OCAK

BÜYÜKLER TÜRKİYE JUDO ŞAMPİYONASI (22-24 Ocak)

Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Judo Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası başladı. Toplam 78 ilden 600 sporcu, 200 antrenör ile 200 yöneticinin katıldığı şampiyonanın maçları 22 ile 24 Ocak tarihleri arasında Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Spor Salonu’nda gerçekleşti.

KIŞ SPOR OKULLARI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Kış Spor Okulları’nın 2018-2019 yıllarını kapsayan 4.dönemi düzenlenen sade törenle açıldı.

EMITT FUARI (28-31 Ocak)

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine 22. kez kapılarını açtı.
Fuarda Avrupa’nın en büyük atlama kuleleri ve curling pisti konseptiyle yer alan Erzurum katılımcıların ilgi odağı oldu. Sektöre yeni iş ve işbirliği fırsatları sunan turizm zirvesi bu yıl 85 ülkeden 1065 katılımcıyı ağırlıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan KURTULMUŞ, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin YAYMAN, T.B.M.M Başkan Vekili Ahmet Aydın  Erzurum standını ziyaret etti. Açılışa katılan Erzurum Valisi Seyfettin AZİZOĞLU, AK Parti Milletvekili Mustafa ILICALI, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet ORHAN, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal ALMAZ, KUDAKA Genel Sekreteri Prof.Dr. Osman DEMİRDÖĞEN, Curling Federasyonu Başkanı Kenan ŞEBİN, davetlilerle yakından ilgilendi. 

ŞUBAT

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİNİKLER BASKETBOL LİGİ

TÜRKİYE KIZAK ŞAMPİYONASI (8-9 Şubat)

BUZ TIRMANIŞ DÜNYA ŞAMPİYONASI (12-13-14 Şubat)

Buz tırmanış festivalimizin yapıldığı sahada şelaleler 1200 m. ile 2800 m. arasındadır. Yükseklikleri 25m. ile 300m. arasında değişmektedir.Alçaklarda bulunan şelaleler festival günü geldiğinde oluşumlarını tamamlamamış dahi olsalar yüksek rakımda ki şelaleler tırmanılmaya müsaittir.

MART

U23 GÜREŞ MÜSABAKASI (3-7 Mart)

Türkiye Güreş Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan 23 yaş altı Türkiye serbest güreş şampiyonası Erzurum’da başladı. Ordu’da düzenlenen 23 yaş altı Greko-Romen Türkiye şampiyonasının ardından bu kez de Erzurum’da güreş şöleni yaşandı.

BESYO HAZIRLIK KURSU (10 Mart)

NİSAN

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI İLÇELER ARASI FUTBOL TURNUVASI (27-30 Nisan)

MAYIS

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİNİKLER BASKETBOL LİGİ FİNALİ

HAZİRAN

YAZ SPOR OKULLARI (21 Haziran)

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin en özel projelerinden birisi olan Yaz Spor Okulları 5.kez 20 branşta 5000 yavrumuzla gerçekleştirdik.

SENIOR HAFTA SONU TENİS TURNUVASI (28 Haziran)

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 7 ilden 20 sporcunun katıldığı “SENIOR TENİS TURNUVASI” ile güzel bir organizasyona imza attı.

TEMMUZ

5.ÇOCUK OYUNLARI TOMBİK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI (2-4 Temmuz)

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, 7 kule ve dalya olarak da bilinen müsabaka içinde 9 taş akıl oyunlarıyla beraber oynanan tombik oyunu, ortaokullar 5. Tombik Türkiye Şampiyonası Erzurum’ da yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal ve ekibinin destek verdiği şampiyona coşkulu bir şekilde açıldı. Şampiyona ile ilgili olarak Organizasyon ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’a nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarete ÇOSKK (Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu) Genel Başkanı Oktay Yellikaya ÇOSKK Doğu Anadolu Bölge Başkanı M. Çetin Şengül Akdeniz Bölge Başkanı ve Organizasyon sorumlusu Melike Sezer ve ÇOSKK Erzurum Birdirbir Tombik Oyunları İl Temsilcisi Özcan Işık katıldı. İtfaiye Daire Başkanlığı Spor salonunda yapılan Tombik yarışlarında LGS’de 500 tam puan alan Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu 1. olurken Doğu Anadolu’yu temsilen Yakutiye Edip Somunoğlu Ortaokulu 4. lük elde ederek kupa ve madalya aldı.

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI FUTBOL TURNUVASI (28-31 Temmuz)

AĞUSTOS

14.ULUSLARARASI ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARATE TURNUVASI (12-13-14 Ağustos)

EYLÜL

ARTI 13 YAŞ HAFTASONU TURNUVASI (12-13 Eylül)

CURLİNG LİGİ TURNUVASI (21-23 Eylül)

EKİM

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULUSLARARASI CİRİT TURNUVASI (8-9 Ekim)

KASIM

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FUTBOL TURNUVASI

ULUSLARARASI GELENEKSEL OKÇULUK TURNUVASI (3-4 Kasım)

ARALIK

KIŞ SPOR OKULLARI (1 Aralık)