Erzurum Spor Etkinlikleri İşletmeciliği Anonim Şirketi
0 (442) 237 97 97

TENİSİN KALBİ ERZURUM’DA ATIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Kardelen Kup Tenis Turnuvası, kıya sıya mücadelelere sahne oluyor. Olimpiyat Park’ta açılışı gerçekleştirilen turnuvada 22 ülkeden 64 sporcu şampiyon olmanın mücadelesini veriyor. Dün resmi açılışı gerçekleştirilen turnuvada günün anlam ve önemini belirten Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, “Bundan üç buçuk yıl önce batılı bir kentimizde Erzurum’da biri kapalı 6 tane tenis kortu var deseydiniz kimse size inanmazdı ama buradaki şu müstesna eseri hepiniz görüyorsunuz. Onun için şu anda 22 tane ülke burada onun için birbirinden değerli 64 tane sporcumuz burada tenis kortumuzda yarışacaklar. Yine bundan 4 yıl önce deseydiniz ki Erzurum’da çocuk trafik eğitim pisti yapılacak, 4. ve 5. sınıftan başlamak üzere çocuklarımız daha ilkokuldan itibaren trafik eğitim pistinde araç kullanmayı öğrenecekler kimse inanmazdı. Evet işte 3 yılda inanılması güç büyük işlere sporun marka kenti Erzurum’da dev projelere imza attık” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, “Gerçekten bundan üç buçuk sene önce kayak denince golf denince bu branşlara zengin sporu deniliyordu. Dedik ki yok bunlar zengin sporu değil belki şimdiye kadar böyle bir algı oluşmuş ama biz insanımızın vatandaşımızın çok rahatlıkla spor yapabileceği merkezler oluşturalım dedik ve öyle yola çıktık ve 3 senede 20 bin çocuğa kayak yaptırdık” diye konuştu. Genel Sekreter Kiremitci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen sene Özelleştirme Dairesi’nden dağın idaresini devraldık ve 3 buçuk ayda arkadaşlarımız yaptığı iyileştirmelerle gelen turist sayısını 2 buçuğa katladık. Turist sayısı 40 binden 110 bine katlandı. Bu sene hedef iki yüz bin. Teniste üç sene önce geldiğimizde üç tane takımımız vardı. 30-35 tanede tenisle iştigal eden yavrumuz vardı. Bugünse bin 20 genç kardeşimiz lisans aldı. 35 nere 1020 nere… Bize bu aşkı bu şevki veren Belediye Başkanımıza hem de tenisin şehrimizde sevdirilmesinde büyük emeği geçen federasyon başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

 

“DÜNYA’NIN EN İYİ SPORCUSUNU YETİŞTİRECEĞİZ”

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da, turnuvadan ötürü Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Başkan Durmuş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sporcu kimliğiyle hizmete aday olmayı hizmet için gelmeyi bir ilke edinerek bu yola çıktık. Geldik ve seçildik hamdolsun.16 yıllık yöneticiliğimde ikinci dönem başkanlığımda bir tek gün duymadım ki heyecansız yaşayayım. Bu günde aynı heyecanı yaşıyorum” dedi. Durmuş, şöyle devam etti: “Tenis gerçekten çok büyük bir olgu… Gençlerin ve çocukların yetişmesinde inanılmaz bir branş… Kişisel gelişimini en üst düzeyde geliştiren bir branş olduğunu bizatihi yaşayarak bilen birisiyim. Tenis asla zengin sporu olamaz, olmamalı. Dünya’nın en iyi sporcusunu yetiştireceğiz. Üç sene önce Sayın Belediye Başkanımıza yönetim kurulu üyelerimizle geldiğimizde Sayın Başkanım bize inandı. Bugün gördüğünüz şu muhteşem parkın içinde dünyanın belki birçok yerinde göremeyeceğimiz güzel bir alanın içinde 6 tane kort bi tanesi kapalı olmak üzere ki kapalı kort Türkiye’de eşi benzeri yok. 3 tane kulüpten 7 tane kulübe 30 tane sporcudan 1020 sporcuya çıkarabilmenin keyfini ve onurunu yaşıyoruz. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, “Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı iken 8 yıl önce ‘Vizyon 2019’ diye bir çalışma yapmıştım. Orada şehrimizin kalkınmasını hedef ve önerilerimizi 8 konseptte açıklamıştık. ‘Bu 8 konsept hakikat bulursa hayata geçerse Erzurum kalkınan ve gelişen iller arasında ciddi bir noktayı yakalar’ diye kayıt düşmüştüm o dönem. Şimdi 2017’deyiz ama samimi söylüyorum bu konseptin önemli noktaları da 2012’de hayatiyet buldu. O yıllarda spora ve kış turizmine dönük şöyle bir madde kaleme almıştık eğer bugün ‘yüksek irtifa merkezi’ diye tarif bulan hayatiyet bulan aktiviteyi o zaman ben bu teknik tabiriyle değil ama şöyle izah etmiştim. Dağda sporcuların istifade edebileceği bol oksijen devşirebileceği yatırımlar gerçekleştirirse bundan Erzurum ciddi anlamda fayda sağlar çok sayıda spor kulübü Erzurum’a gelir böyle bir projeksiyon sunmuştuk şimdi geldiğimiz noktada onlarca ciddi spor kulübünü ben dağda görüyorum buna hayatiyet kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen oldu. Kendisinden Allah razı olsun” dedi. “Burada son kertede hep beraber ülkemiz kalkınsın gelişsin diye uğraşıyoruz” diyen Parlamenter Aydemir, şöyle devam etti: “Burada çok sayıda pırlanta gibi sporcularımız var 22 farklı ülkeden gelmiş. Bunu duyan insanın iftihar etmemesi içten değil, samimiyseniz bununla iftihar edersiniz. Buraya katılan pırıl pırıl hakem heyeti var onlara da hoş geldiniz diyorum inşallah bu süreç içerisinde Erzurum’dan keyif alacaklar Erzurum’da onlarda iz bırakacak. Sevgili başkanım başta siz olmak üzere bu işlere katkı sunan tüm ekibinize teşekkür ediyorum.”

 

“ERZURUM SPORDA MARKA BİR KENT OLDU”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Günümüzde insanların fiziksel ve toplumsal bakımdan gelişimi grup çalışmasının kolaylaştırılması, karşılıklı dayanışmanın sağlanması ve toplum üyeliğinin kazanılmasının en kolay yollarından biri spor olgusudur” dedi. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Sporun, sadece fiziksel bir takım faaliyetler bütünü olarak düşünülmemesi, bununla birlikte ferdin sosyal, duygusal ve toplumsal bakımdan da gelişmesi için çok önemli bir sosyal olgu olduğu unutulmamalıdır. Spor bir markadır. Şehirlerin bir nevi kimliğini temsil eder. İşte bu düşünceye hitap eden dev projelerle spor şehrine dönüşen Erzurum’da bugün de önemli bir sportif organizasyonla daha sizlerle birlikteyiz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Kardelen Kupası Tenis Turnuvası’nda Türkiye ve Avrupa’da adını sıkça duyurmuş sporcular şampiyon olmanın mücadelesini verecek. 230 sporcunun başvurduğu ve yapılan eleme maçlarıyla 22 ülkeden 64 tenisçinin mücadele edeceği 3. Uluslararası Kardelen Kupası Tenis Turnuvası, 5 Ağustos’ta sona erecek. Erzurum sporda marka bir kent haline geldi. 2014 yılında hayata geçirilen Yaz ve Kış Spor Okulları ile şimdiye kadar yaklaşık 20 bin yavrumuzu sporla buluşturduk. Yakında trafik eğitim pistinde bu ülkenin kanayan yarası ölümlü trafik kazalarına son vermek adına nitelikli bir neslin yetişmesi için minik araçlarla çocuklarımıza trafik dersi vereceğiz.

Erzurum’da 20’yi aşkın spor branşında bu kentin yeni yıldızlarını yetiştiriyor yeni yetenekleri keşfediyoruz. Bizim sporda bir iddiamız vardı. İlk gün ‘Erzurum sporun Davos’u olacak’ demiştik. Bakınız şimdiye kadar 3 yılda 60’ı aşkın ulusal ve uluslararası alanda spor organizasyonuna imza attık. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile yerli ve yabancı futbol kulüplerini Erzurum’da ağırlıyoruz. Ağustos ayında yine dev bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. 24-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 14. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nda 40 ülkeden 3 bin sporcuyu ağırlayacağız. Görüldüğü gibi hayata geçirdiğimiz projelerle geleceğimizin teminatı olan yavrularımız, sporun fair play ruhuyla buluşarak hayatta daha da başarılı olacak.” Konuşmaların ardından protokol üyeleri kortlarda tenis oynadı.

Resimler & Fotoğraflar